top of page
trudnoća, dijalog, trudnički dijalozi, razgovor, podrška, psihologija

Trudnički dijalozi ™

Trudnoća je prirodan proces i jedan je od najlepših perioda u životu.

 

Ipak, zbog savremenog načina života, otuđenosti, uticaja loših životnih iskustava, izostale podrške okoline, mora različitih informacija i saveta “dobronamernih ljudi” - trudnoća često može postati stresan, usamljen, neshvaćen, izazovan i neizvestan period.

Čak ni lekari nemaju pravu edukaciju, a često nema ni vremena da se u redovnom radu ginekologa koji vodi trudnoću obrati pažnja na psihološki aspekt trudnoće i promene koje se u toj sferi dešavaju.

 

O značaju psihološke podrške u trudnoći pogledajte kratak video:

 

 

 

 

Zato je ovaj program tu!

Trudnički dijalozi ™ je posebno osmišljen program grupne psihološke podrške trudnicama, sertifikovan od strane APPPAH (Association for Prenatal and Perinatal Psychology and Health). Program je započet u Danskoj gde je testiran tokom šest godina, a nakon što je dao dobre rezultate i nakon što je kroz program prošlo više od 300 trudnica, započela je njegova popularizacija i to preko APPPAH-a.

 

Trudnički dijalozi (Pregnancy Dialogues)™ promotivni video:

 

Ja sam prvi ginekolog u svetu koji je sertifikovan za ovaj program i prvi i jedini ginekolog u Srbiji i regionu koji je sertifikovani edukator prenatalne i perinatalne psihologije (PPNE). Završio sam i edukaciju psihološke podrške u trudnoći nakon gubitka.

 

Želja mi je da trudnicama i njihovim partnerima, pored stručnog, medicinskog vođenja trudnoće, pružim i potrebnu i u svetu prepoznatu psihološku podršku kroz ovaj program (nije psihoterapija!)

 

Kako funkcioniše program:

 

Rad je online u malim grupama do 6 trudnica, preko Zoom platforme, što pruža dodatnu udobnost.

 

Uz podršku facilitatora i usmerenu diskusiju učesnice programa prolaze kroz šest dvočasovnih sesija (trajanje sesije može varirati u zavisnosti od broja i angažovanja članica grupe), istražuju i prelaze nekoliko tematskih celina:

   1. trudnoća,

   2. beba,

   3. trudnica kao buduća majka,

   4. porodica koja se širi i formira rođenjem deteta,

   5. porođaj i

   6. život nakon rođenja deteta.

 

Nakon porođaja održava se dodatna sesija na kojoj majke predstavljaju svoje bebe grupi i razmenjuju se utisci o samom porođaju, kao i sopstvenim utiscima o novoj majčinskoj ulozi.

 

Koristi i namena programa. Program pomaže u smanjenju anksioznosti i stresa u trudnoći, povećava samopouzdanje i sigurnost budućih majki, poboljšava psihološko stanje trudnica tokom trudnoće i nakon porođaja. Kroz komunikaciju u grupi trudnice stiču podršku drugih trudnica koje dele slične probleme, lakše se povezuju sa bebom, uče kako da prate reakcije bebe i komuniciraju s njom još pre rođenja, prolaze kroz vežbe disanja i opuštanja i pripremaju se za život posle rođenja bebe. Program omogućava stvaranje jakih veza između članica grupe.

 

U svakom trenutku tokom trajanja programa na raspolaganju je Viber grupa za podršku.

 

Nakon završetka šeste sesije sve polaznice programa do porođaja mogu zakazati jednu besplatnu individualnu online konsultaciju do 30 minuta, preko Zoom-a.

 

Promotivna cena celog programa do kraja tekuće godine je 17.500 din, ili 150e.

 

Prijave traju do 31.12. za grupu koja počinje 05.01.2024. u 19h.

 

Za program Trudnički dijalozi ™ možete se prijaviti preko Instagram naloga, prateći link u Bio:

 

@trudnickidijalozi      

ili mejla:

trudnickidijalozi@gmail.com

(kada dobijate podatke o uplati)

 

Napravi promenu i prođi bezbrižno kroz trudnoću!
Prijavi se u program!
009 Aleksandar Babic- Certificate of Completion Preg Dialogue.jpg
Aleksandar Babic Certificate of Completion.jpg
  • Instagram

O drugim programima možete saznati OVDE.

bottom of page